Skládací kolo na dovolenou – Dahon Vitesse D7 v kufru

Jak si vzít kolo k moři

Jedna z krásných možností které se otvírají před majitelem skládačky, je mít kolo všude sebou. Na fotkách najdete zachyceno, jak jsem hledal kufr, do kterého by se vešlo 20ti palcové skládací kolo Dahon v tomhle případě Dahon Vitesse D7 (edit: nástupce je Dahon Vitesse D8).

Kufr musí být poměrně veliký, aby pobral šířku složeného rámu kola a to je 33cm. Z nabídky Samsonite kufrů vyhovoval jediný. Po telefonátu na jejich pražské prodejny se ukázalo, že jeden takový v jahodové barvě mají skladem na prodejně ve Zličíně v centru Metropole Zličín. Paní vedoucí byla velmi ochotná a povolila mi vyzkoušet si zda nekoupím zajíce v pytli. Dorazil jsem tedy vybaven nářadím a kolem na Zličín asi 15 min před zavíračkou abych na podlaze prodejny kolo rozebral a zkusil vložit do kufru. Povedlo se a kufr jsem na místě zakoupil. Druhá část fotek už je z ostrého balení kola na zámořský výlet. Celá příprava kola do kufru zabere cca 10min a je na ní potřeba ukázané nářadí. Klíč č.15 na demontáž pedálů a imbusy na demontáž blatníků. Větší imbus a 10/8 klíč je na demontáž plechových držáků bl atníků na korunce přední vidlice a příčce zadní stavby. Plasty jsou kryty z původního balení kola v krabici, ve které se prodává a trubky jsou kousky izolace na vodovodní potrubí.

I po vložení skládačky zůstane v kufru poměrně dost místa na další věci a tak lze přidat (v igelitovém pytlíku zabalené) oblečení a další drobnosti až do váhového limitu zavazadla. Fotky z výletu kola na havaj najdete tady: Skládací kolo Dahon Vitesse D7 na Havaji.